Hľadáte kvalitné autodoplnky? Nakupujte od spoľahlivého Slovenského obchodu. Už 17 rokov Vám vylepšujeme automobily. Ďakujeme.

Ako vám pomôžu deflektory na oknách automobilu

Čo je to deflektor a načo tento praktický autodoplnok slúži

Deflektory okien – ofuky umožňujú jazdu s pootvorenými okienkami za takmer všetkých poveternostných podmienok, rovnako tak minimalizujú prievan pri rýchlejšej jazde. A ani tým ich výhody nekončia.

Základom pre pohodlnú jazdu v aute je dobrý vzduch v interiéri. Na strane druhej si však treba dávať pozor na prievan, ktorý hrozí pri otvorených oknách počas jazdy. Riešením, ako spojiť pohodlie, vetranie a zároveň bezpečnosť riešia deflektory bočných okien. Ideálne sú navyše do každého ročného obdobia, nenarúšajú vzhľad auta a kvalitné deflektory vám bez problémov vydržia aj niekoľko rokov. Deflektory bočných okien zabezpečujú prirodzenú cirkuláciu vzduchu v aute  a tiež zabraňujú nadmernému prievanu. Vďaka tomuto doplnku tak pokojne môžete jazdiť s pootvorenými oknami.

Ak si pozorne pozriete ponuku deflektorov, zistíte, že tento doplnok je v tónovanom odtieni, vďaka čomu pomáha tieniť intenzívne slnečné svetlo. Tento doplnok je ideálny pre každého, kto nechce resp. nemôže príliš intenzívne používať klimatizáciu a zároveň nechce mať v aute stále prievan. Deflektory sú tiež ideálnym riešením všetkých fajčiarov, ktorí sa svojej neresti nevedia zdržať ani počas jazdy autom. Ofuky okien uľahčujú vetranie a dym sa dostane von z auta omnoho ľahšie a účinnejšie.

Občas potrebujeme len vybehnúť a pár minút nechať v aute napríklad psíka. S deflektormi nie je problém ho nechať ľahko pootvorené okienko a nemať pritom strach o vykradnutie auta. Cez ofuk sa zlodej do škáry len tak nedostane.

Jasne, klimatizácia je v horúcich dňoch tým najlepším spôsobom, ako rýchlo vychladiť auto. Po väčšinu roka ale vôbec nie je potreba; aspoň za nás je najpríjemnejší jazda s ľahko pootvorenými okienkami kedy vietor jemne fúka, a pokiaľ práve nie sme uprostred veľkého mesta, aj príjemne vonia. Nejde tak ale jazdiť za každých poveternostných podmienok, pri daždi je spravidla potrebné okna zavrieť. Nikto nechce v aute moknúť. S deflektory to ale úplne platiť nemusí, ofuk dokáže dažďovú vodu odviesť mimo priestoru okienok, do interiéru sa žiadna záplava nemá šancu dostať.

 aeroCharakteristické vlastnosti a dizajn deflektorov

Deflektory sú vyrobené z vysoko odolného plastu, ktorý je zárukou dlhej životnosti a vždy stopercentná funkčnosť pri celoročnej prevádzke. Majú tmavo dymové farebné prevedenie, a tak sa ľahko kombinujú s najrôznejšími farbami karosérie a ostatných doplnkov na aute. Deflektory sú nielen užitočné, ale zároveň dokážu svojou líniou oživiť celkový dizajn auta. Často sú preto používané aj pri štýlových tuningových úpravách, ktoré majú za úlohu vytvoriť športovejší a dynamickejší vzhľad vozidla. Zvyčajne sa nasadzujú na predné bočné okná u vodiča a spolujazdca, môžete ich však použiť aj vzadu. V takom prípade odporúčame zakúpiť výhodnú sadu všetkých štyroch kusov

Montáž deflektorov

Montáž je veľmi jednoduchá záležitosť, neupotrebujete k nej žiadne odborné znalosti. Samozrejme, že pred a počas montáže nemusíte robiť žiadne úpravy na vozidle. Doporučuje sa pred montážou poriadne očistiť tesniace gumy okolo okien na dverách auta. Každodenným používaním auta sa môže prihodiť, že medzi gumené tesnenia a okenné deflektory sa môže dostať prach, vtom prípade je vhodné povrchy oboch častí očistiť, aby nedošlo k poškrabaniu okna jemným pieskom. Na okenných deflektoroch sa nachádzajú obojstranné samolepky, ktoré sú dôležité pri naliepaní, ale dôležité sú aj profily v tvare U, ktoré pomáhajú vytvárať odstup a vsunúť pod deflektory tak, aby ich pritlačili k rámu okna. Použitím U profilov sa stanú deflektory stabilnejšími a pomáhajú, aby sa okno ľahko dostalo na svoje miesto. Montáž deflektorov okien nie je náročná ani v prípade, ak je vozidlo vybavené elektrickým sťahovaním okien a majú ochranu proti privretiu.

 mont

Ako vybrať tie správne deflektory

Na našej stránke sme vytvorili prehľadný filter, v ktorom stačí zvoliť značku, ročník, model s typom karosérie vozidla. Výsledkom bude zobrazenie len presne pasujú ofukov okien na mieru vášho vozidla.

V každom balení nájdete deflektory tak na prednej, alebo aj na zadné okná vozidla. Bohužiaľ to nie je pravidlom, tie zadné občas na niektoré modely chýbajú. Dôvodom nie je neochota výrobcu, ale komplikované či úplne nemožné uchytenie.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.